Družina - čuvari tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga - Udruge članovi
Hrvatski English
KUD KAMEN
aktivnosti

S. Radića 112
43541 SIRAČ
Web: http://www.kud.sirac.hr


S povremenim prekidima i pod različitim nazivima Kulturno-umjetničko društvo "Kamen" iz Sirača djeluje od 1925.godine. U sadašnjem sastavu  počelo  je s radom 2002. godine.
Trenutno ima oko 80 članova od kojih su 40 aktivna člana raznih dobnih skupina,  uključeni prvenstveno u rad folklorne i tamburaške, a po potrebi i dramske sekcije.  Najvažnija uloga Društva je očuvanje kulture, tradicije i narodnih običaja siračkog kraja. Društvo gostuje na  gotovo svim kulturnim događanjima koja se održavaju u  mjestu i okolici. Uz izvorni folklor njeguje i folklor Bilogore i Slavonije pa s izvornim i koreografiranim folklornim točkama čest je gost smotri folklora kao i raznih manifestacija koje se održavaju diljem Lijepe naše.
Svojim nastupima u inozemstvu (Austrija, Češka, Italija, Grčka,Slovačka, Poljska, Makedonija, Mađarska) s ponosom su predstavljali ne samo svoje mjesto već i svoju domovinu Republiku Hrvatsku.
Dobitnici su brojnih priznanja i zahvalnica za svoj aktivni kulturno-umjetnički rad.
Snimili su svoj prvi CD, a mogu se pohvaliti i autohtonim siračkim suvenirima – vrećuljkom i kajicom.
Surganizatori su i idejni začetnici tradicionalne i folklorne manifestacije „Dani šljiva u Siraču“ koja se održava svake godine u rujnu mjesecu.
 
Voditelj folklorne sekcije: Emil Turi (emil.turi@bj.t-com.hr),+385 98 364 929
Voditelj tamburaške sekcije: Darko Rendić
Predsjednik KUD-a: Kristijan Matijašević (kmrafaelo@gmail.com) +385 98 781 882

Povratak na: Popis udruga članova